תקופת ההריון היא מרגשת לכל אם ואב, למרות שזו יכולה להיות חוויה מלחיצה, כמו בילד ראשון. בעזרת הכנה נכונה יתאפשר לעבור את תקופת ההריון בקלות.
הריון מלווה בסדרה רחבה של בדיקות לכל אורכו והוצאות כספיות. חשוב להכיר את הפרוצדורות מראש.
קופות החולים מציעות סל שירותים לאישה ההרה, אך עקב מגבלות כספיות הוא מוגבל. בשביל להגיע בראשון שקט להריון, כדאי להבין את חשיבותו של ביטוח בריאות פרטי לתקופת ההריון.
מאמר זה יסקר את חשיבותו של ביטוח בריאות פרטי בזמן הריון.
למי כדאי לרכוש ביטוח בריאות פרטי במהלך ההריון?
כל אישה שנכנסה להריון מתוועדת לסדרת הבדיקות ולטיפולים שיש לבצע כבר בתחילת ההריון ולכל אורכו.
ביטוח בריאות פרטי ידאג לשמור עלייך ועל העובר בחודשי ההריון וגם לאחריו. בנוסף, ביטוח זה מבטיח כיסוי כספי לבדיקות והטיפולים.
למעשה גם, למשפחות מרובות ילדים כדאי מאוד לרכוש ביטוח בריאות פרטי. וזאת כי בדרך כלל לאחר שההריון השני הושלם, כל התקציב שיש בפוליסה יוקדש להריון הבא.
חשיבותו הגדולה של ביטוח בריאות פרטי לאישה בהריון יכולה לעזור במגוון תחומים כמו: בריאות, מימון של טיפולים ובדיקות שלא כלולים בסל הבריאות הממלכתי.
מה כולל סל השירותים בביטוח בריאות פרטי בתקופת הריון
בביטוח בריאות פרטי בתקופת ההריון תוכלו למצוא סל רחב של שירותים המוענקים לכל אם. ולפי הידוע לנו במהלך הריון יש סדרת בדיקות שעל האם לעבור לכל אורכו. סל היריון איכותי ייתן לך מגוון טיפולים, בדיקות וינטור טוב יותר בזמן ההריון.
נרחיב בקצרה על הטיפולים והבדיקות השונים שאפשר למצוא במסגרת ביטוח בריאות פרטי.
- בדיקת מי שפיר – בדיקה משמעותית המאתרת תסמונת דאון ועודף או חוסר בכרומוזומים בעובר.
- בדיקת אבחון גנטי טרום הריון משפחה
- החזר הוצאות בגין 3 התייעצויות עם רופאים מומחים בכל נושא ההריון והלידה.
- בדיקת סקירת מערכות ראשונה ושניה – החל מחודש 4 והלאה מתחילים לגלות מומים או בעיה התפתחוית. במידה ונתגלתה מחלה כזו אפשר לבחון אם רוצים להמשיך בהריון.
בדיקה זו מומלצת לאימהות לעתיד במיוחד אם מדובר בהריון בסיכון עם מומים פיזיולוגים שונים. כמובן, שההחלטה על הפסקת ההריון במקרה זה תלויה לחלוטין בהחלטה שלכם!
כחלק מההכנות להריון העתידי שאתם מתכננים חשוב לתת דגש לביטוח בריאות פרטי בזמן ההריון, אבל לא יזיק אם תעזרו במחשבון ביוץ במידה ואתם לא יודעים מתי לקיים יחסי מין.
מתכננת/ים הריון? הנה סיבה טובה להיעזר במחשבון ביוץ
בימי הביוץ קיים סיכוי להיכנס להריון. לא מעט פונים לחיפוש אחר מחשבון ביוץ במטרה לאתר תאריכים עתידיים של ימי הביוץ. לצד זה צריך להודות שהוא לא תמיד מדויק.
חוץ ממחשבון הביוץ עוד דרכים לחישוב מועד הביוץ במטרה להגדיל את הסיכוי להיכנס להריון. לדוגמה, בדיקת "חום השחר" שהיא בדיקה הורמונלית.
המשיכו לקרוא על מנת להבין איך מחשבים את ימי הביוץ, מה עושים במידה וימי הביוץ יצאו במקביל לימי המחזור? ועוד.
קצת על ביוץ
ביוץ הוא השלב במחזור החודשי בו גוף האישה מוכן להרות. הביוץ מתרחש שבועיים לפני הופעת הוסת, לכן זו התקופה המיטבית לכניסה להריון.
אחת הדרכים הנפוצות לבדוק את ימי הביוץ היא מחשבון ביוץ.
במידה ואתם מעוניינים להרות, כדאי לקיים יחסי מין בסמוך למועד לתאריכי הביוץ שקיבלתם ממחשבון הביוץ.
כיצד עושים מחשבון ביוץ?
חישוב לאישה עם מחזור סדיר:
מחשבים את אורך ימי המחזור הממוצע בשלושת החודשים האחרונים ומחסירים ממנו 14 כך יוצא שהמחזור שלה מופיע כל 28 יום. הביוץ מתחיל החל מהיום ה-14.
חישוב לאישה עם מחזור לא סדיר:
- עשו מעקב במשך 6 חודשים את אורך המחזור.
- החסירו 14 יום מתאריכי הקצוות שהתקבלו.
- הוסיפו לתוצאה שהתקבלה יומיים – לפני ואחרי בשביל לקבל ממוצע רחב ותוצאה מספקת.