משום שאנחנו רגילים כל כך להתייחס לעולם הרפואה המודרנית בתור המובן מאליו, אנחנו לפעמים שוכחים כי הרפואה המודרנית נותנת לנו הזדמנויות למה שבעבר נדמה היה כמו חלום רחוק. בעבר, מי שסבל ממבנה שיניים בעייתי, מבעיה בסינוסים או מציסטה בחלל הפה, היום יכול לעבור פרוצדורה פשוטה יחסית ולשכוח מהבעיה כאילו זו לא הייתה מעולם.
אבל, בעוד אנחנו אומרים זאת, הרי שכל הליך רפואי דורש מאיתנו מתן תשומת לב ויתרה מזאת, אנחנו צריכים לקחת בחשבון כי אי אפשר לצפות מהגוף לעבור הליך רפואי מורכב בלי לתת לו את הזמן להחלים. אנחנו כאן כדי להתיר את הספקות וכדי לענות לשאלות הדחופות ביותר. איך בדיוק נראית תקופת ההחלמה אחרי ניתוח פה ולסת, אילו סוגים של ניתוחים קיימים וכמה זמן אתם צריכים לתת לעצמכם עד להחלמה מלאה.
אילו סוגים של ניתוחים נמצאים תחת הקטגוריה הזו
כאשר אנחנו מדברים על ניתוח פה ולסת אנחנו בדרך כלל לא מתכוונים לניתוחים אסתטיים, כאלו שאמורים לשפר את מראה השיניים למשל וכיוצא באלו. במקרה הזה אנחנו מדברים על ניתוחים אשר עורכים בפה, בלסת או בצוואר, כדי לטפל במפגעים שונים. אלו יכולים להיות פגמים אשר נגרמו כתוצאה מתאונה או כאלו שהיו שם מאז ומעולם. חשוב לציין כי כל הניתוחים חייבים להיעשות ביד מקצועית ומהימנה.
כדי לבצע את הניתוחים בהצלחה, יש להקפיד על עבודה מסודרת ולא לוותר על אף פרט. פה ולסת הוא מערך צפוף. כל תנועה לא צפויה עלולה להביא לנזק בלתי הפיך.
לכן, כדי להימנע מסיטואציות לא נעימות, הכי חשוב בראש ובראשונה, ללכת ולקבל טיפול מאנשי מקצוע וותיקים, כאלו היודעים בדיוק מה הם צריכים לעשות ואיך לבצע את העבודה שלהם על הצד הטוב ביותר.
איך הניתוח נראה מבפנים ואיך זה משפיע על ההחלמה
אנחנו צריכים לזכור כי משך ההחלמה אחרי הניתוח תלוי במידה רבה באופי של הניתוח עצמו. ככל שהפרוצדורה פחות מורכבת ומסובכת, כך ההתאוששות ממנה צפויה להיות קצרה וקלה יותר.
ניתוח פה ולסת יכול להיעשות בהרדמה מלאה או בהרדמה חלקית. מיד אחרי הטיפול עצמו, תעברו לחדר התאוששות, שם ימתין הצוות הרפואי עד להתפוגגות של חומרי ההרדמה כדי לראות האם יש כאב, מה עוצמת הכאב והאם יש תופעות לוואי חמורות בהן יש לטפל בדחיפות. במידה ולא יהיו אירועים חריגים, עוד באותו היום ישחררו אתכם הביתה.
לאלו תופעות לוואי אתם צריכים לצפות
בדרך כלל הסימפטומים השכיחים הם דימומים חוזרים בעיקר בזמן האכילה. נפיחות, גירוי באיזור בו התקיים הניתוח וכן הלאה. בעיקר בשלבים הראשונים של ההתאוששות אתם עלולים לסבול מכאבים בצוואר ובראש, כאבים אשר יתפתחו בגלל הכאב החד באיזור בו התקיים הניתוח עצמו.
חשוב לזכור, הגוף עבר סוג של טראומה ולכן, יש לתת לו לנוח. לכן, ההמלצה היא להימנע מקיום פגישות חשובות, פרזנטציות או הרצאות בערך עד שבועיים לאחר הניתוח, כאשר משך ההחלמה השכיח הוא עד שישה שבועות לכל היותר. במקרים חמורים זמן ההחלמה יהיה ארוך יותר, אבל אתם תקבלו על כך התראה מהרופא המטפל שלכם.
כמה טיפים חשובים לתקופת ההחלמה
קודם כל, כדאי להישמע להוראות ולהימנע מאכילה של אוכל חריף, קשה, חם מאוד או קר מאוד. נסו לשמור שקית קירור או קרח בקרבת מקום כדי להניח אותו על האיזורים הנפוחים בפנים. בנוסף, חשוב להישאר עם יד על הדופק ולראות האם יש החמרה משמעותית באחד מהסימפטומים. במקרים רבים אנחנו ממליצים ללכת למרפאה פרטית, כזו שתוכל לשלוח אליכם איש מקצוע מנוסה עד הבית, במידה וחלה הדרדרות במצבם של הסימפטומים. חשוב לזכור כי בתקופת ההחלמה חלל הפה עלול להיות רגיש ולסבול מסימפטומים נלווים, כמו דלקות וכיוצא באלו. לכן, אין שום סיבה להישאר בתחושה של ספק. אם אתם מתלבטים, לא יודעים האם מה שאתם מרגישים הוא נורמלי, הרימו טלפון וערכו בירור מול הרופא שלכם.